Bandenwissel in Hoogeveen met gratis opslag

Is het weer tijd om de banden te wisselen? Bij Autobedrijf Otten in Hoogeveen regelen we dat snel en voordelig voor je. Inclusief gratis opslag van je banden in ons bandenhotel.

  • Gratis opslag van je banden
  • Vóór montage controleren wij de staat van je banden
  • Bandenwissel (4x band op velg) € 50
  • Bandenwissel (4x losse band) € 84
  • Binnen 60 minuten klaar
  • Klaar terwijl je wacht in onze koffiecorner
Winterbanden in opslag bij Autobedrijf Otten in Hoogeveen
Maak direct online een afspraak voor de bandenwissel


Contactgegevens

Autobedrijf Otten
Buitenvaart 2201
7905 SZ Hoogeveen
E: info@autobedrijfotten.nl
T: 0528 – 23 10 41


Gratis opslag in ons bandenhotel

In ons bandenhotel boven de werkplaats hebben wij voldoende ruimte om je banden op te slaan. Dit scheelt je veel gedoe en vieze handen, je hoeft zelf niet met je banden te slepen en ze ergens in de hoek van een schuur of garage op te slaan. Dit is een gratis service die wij aanbieden, bij veel grote aanbieders wordt hier al snel zo’n 50 euro voor gevraagd. De banden liggen hier droog, schoon en veilig.

Op het moment dat wij de (winter)banden wisselen, registreren wij deze in ons computersysteem en voorzien wij ze van een sticker met je naam en kenteken. Zo is het altijd duidelijk dat deze banden van jou zijn en bij welke auto ze horen.

Vervolgens plaatsen wij de banden op een pallet en worden ze in ons bandenhotel geplaatst. Wanneer jij de banden weer nodig hebt, controleren wij ze op slijtage, profieldiepte en bandenspanning. Op deze manier hoef jij je geen zorgen te maken over de staat van je banden.

Maak direct online een afspraak voor de bandenwissel

Meest gestelde vragen over het wisselen van banden

Wanneer is het tijd voor de bandenwissel?

Het beste moment om je zomerbanden om te wisselen voor winterbanden is wanneer de temperatuur onder de 7 graden Celsius daalt. Wij adviseren de winterbanden te monteren in oktober of november. Naast de betere grip bij koudere temperaturen zijn winterbanden ook gemaakt om veel water goed af te voeren, ideaal in de natte herfst maanden.

Andersom geldt zo’n beetje hetzelfde; je kunt je winterbanden wisselen voor zomerbanden als de temperatuur boven de 10 graden Celsius komt en het droog weer is. Wij adviseren de zomerbanden te monteren in maart of april.

Hoelang duurt een bandenwissel?

Gemiddeld duurt een bandenwissel zo’n 30 minuten. Het verschilt nog wel of de banden die gewisseld worden al op een velg zitten of dat je een set losse banden hebt. Het kost meer tijd als banden op een velg overgezet moeten worden. Je kunt dan rekening houden met een uur.

Wanneer is het tijd voor zomerbanden?

Dit is afhankelijk van het weer en de temperatuur. Wij adviseren om rond eind maart, begin april de winterbanden om te wisselen voor zomerbanden.

Wanneer is het tijd voor winterbanden?

Dit is afhankelijk van het weer en de temperatuur. Wij adviseren om rond eind oktober, begin november de zomerbanden om te wisselen voor winterbanden.

Wanneer zijn winterbanden in Duitsland verplicht?

In Duitsland moeten auto’s voorzien zijn van winterbanden tijdens winterse omstandigheden. Hier wordt ijzel, gladheid door sneeuw of ijs onder verstaan. Om zeker te weten dat je niet bekeurd wordt of aansprakelijk wordt gesteld bij een ongeval, rijd je van oktober tot april in Duitsland met winterbanden. Vanaf oktober 2024 zijn er nog andere richtlijnen als het gaat om all season banden in Duitsland. Deze moeten dan het ‘Alpine’ symbool bevatten.

Wat kost een bandenwissel bij Autobedrijf Otten?

Een bandenwissel voor 4 banden die al op een velg zitten kost 50 euro. Moeten wij losse banden wisselen op een velg, dan kost dit 84 euro. De opslag van je banden doen wij gratis voor je.

De 2 verschillen tussen zomerbanden en winterbanden

Bij temperaturen onder 7°C hebben winterbanden een veel betere werking dan zomerbanden. Dit komt voornamelijk door de twee grootste verschillen tussen zomer- en winterbanden.

1. Samenstelling rubber

De rubbersamenstelling van winterbanden is veel zachter waardoor deze bij lage temperaturen flexibel blijft. Het loopvlak vervormt daardoor makkelijker en dit zorgt voor veel meer grip op het wegdek. Een zomerband wordt bij lage temperaturen juist hard en heeft daardoor veel minder grip. In de zomer werkt dit omgekeerd. Bij hoge temperaturen worden winterbanden te zacht en verliezen daarmee grip. Daarnaast slijten ze ook extra hard, levert het meer fijnstof op en de auto verbruikt meer brandstof.

2. Lamellen

In het profielblokken van winterbanden zitten zogenaamde lamellen. Dit zijn kleine inkepingen die ervoor zorgen dat de band veel meer grip heeft tijdens optrekken en afremmen. De lamellen zorgen ervoor dat de profielblokken van de winterbanden kunnen vervormen waardoor er als het ware heel veel kleine profielblokjes ontstaan. Deze zorgen voor een groter contactoppervlak en grijpen daardoor op veel meer punten in het wegdek, sneeuw of ijs.

Meer lezen over winterbanden of interesse in all season banden?

Winterbanden of toch all season banden? Alle voor- en nadelen op een rij

Waarom winterbanden?

Maak direct online een afspraak voor de bandenwissel
HomeOnderhoud & reparatie voor je auto in HoogeveenBandenwissel in Hoogeveen met gratis opslag