Kia onderhoud in Hoogeveen met behoud van fabrieksgarantie

Onderhoud en reparatie voor KIA bij Autobedrijf Otten in Hoogeveen

In Hoogeveen vind je geen Kia-dealer meer. Maar geen nood. Voor onderhoud aan jouw Kia hoef je ook helemaal niet naar de officiële dealer. Bij Autobedrijf Otten voeren we het onderhoud uit met behoud van de fabrieksgarantie. We gebruiken uitsluitend de door de fabrikant voorgeschreven onderdelen.

  • Uitsluitend voorgeschreven onderdelen
  • Tot 30% goedkoper dan de merkdealer
  • Fabrieksgarantie blijft behouden
  • Gewoon in Hoogeveen
Werkplaatsafspraak maken

Contactgegevens

Autobedrijf Otten
Buitenvaart 2201
7905 SZ Hoogeveen
E: info@autobedrijfotten.nl
T: 0528 – 23 10 41

Eisen voor behoud fabrieksgarantie

Om fabrieksgarantie te behouden hoef je niet per se naar een Kia-dealer, maar mag onderhoud ook door een universeel bedrijf uitgevoerd worden. Dit is zelfs in Europese wetgeving vastgelegd.

1. Onderhoudsschema

Kia geeft in totaal 7 jaar garantie (of tot 150.000 km). Hier worden door de fabrikant van je Kia wel eisen aan gesteld. De garantie is volledig overdraagbaar, maar het is wel belangrijk dat onderhoud wordt uitgevoerd volgens de voorgeschreven onderhoudsintervallen van de auto. Laat dit nu net de manier zijn waarop wij vaststellen welk onderhoud je Kia minimaal nodig heeft!

2. Garantieclaims en terugroepacties

In sommige gevallen eist een fabrikant bij bepaalde garantieclaims of terugroepacties dat dit uitgevoerd moet worden door een merkdealer. Wij zorgen er dan ook voor dat dit voor jou gedaan wordt. Scheelt jou weer geregel en een ritje naar Emmen of Assen.

Ook onderhoud voor je (deels) elektrische Kia

Onze monteurs en werkplaats werken al regelmatig aan (Plug-in) Hybrid en elektrische auto’s. Dus ook met je e-Soul, Niro Hybrid, Sorento Plug-in Hybrid of EV6 kun je bij ons terecht.

✓ Monteurs opgeleid om te mogen werken aan EV-voertuigen
✓ Werkplaats gereed voor EV-voertuigen
✓ Goedgekeurd gereedschap en apparatuur voor EV-voertuigen

Werkplaatsafspraak maken

Kia als vervangend vervoer

Dat wij Kia een leuk merk vinden is terug te zien in de keuze voor vervangend vervoer. Hiervoor hebben wij gekozen voor Kia Rio als leenauto. Inmiddels hebben wij ook veel kennis opgedaan over Kia’s en durven wij ons wel Kia-specialist te noemen.

Onze leenauto's

Kia-dealer verdwenen uit Hoogeveen

Tegenwoordig zien we steeds vaker dat dealerbedrijven niet meer om de hoek te vinden zijn. In een aantal gevallen heeft dit te maken met opvolgingsproblemen, maar ook met de hoge kosten om een werkplaats up-to-date te houden. Daarnaast zien wij ook dat kleinere specialisten door grote dealerbedrijven worden opgekocht, bijvoorbeeld Mercedes.

Om mee te gaan met de snelle ontwikkelingen in de autowereld, wordt er van een autobedrijf wel een investering gevraagd in personeel (opleidingen) en werkplaats (apparatuur en gereedschap). Hierdoor worden de kleinere dealerbedrijven en hun klantenbestand ingelijfd bij de grote jongens in dealerland. Dit geldt niet alleen voor Kia, maar ook dealerbedrijven van Nissan, Honda en Mazda zijn niet meer in Hoogeveen te vinden.

Op dit moment is vanaf Hoogeveen de dichtstbijzijnde Kia-dealer in Emmen of Assen te vinden. Dat is toch al snel een half uur rijden voor een enkele reis. Gelukkig horen wij van onze eigen Kia-klanten dat zij zeer te spreken zijn over onze service en kennis, en het fijn vinden om een betrouwbaar adres in hun eigen woonplaats te hebben voor hun auto.

Over Autobedrijf Otten

Autobedrijf Otten bestaat inmiddels al meer dan 20 jaar. Dat lukt omdat wij altijd meegaan met de tijd. Dit vraagt om ondernemerschap, maar ook vakkundige monteurs die hierin mee willen gaan en dezelfde visie hebben. Kwaliteit leveren en ervoor zorgen dat een klant veilig kan blijven rijden staat hierbij voorop.

Onze ervaren monteurs gaan regelmatig op bijscholing om de nieuwste kennis en technieken te leren. Dat is ook nodig, want de ontwikkeling in de auto industrie gaat razendsnel. Zo is er tegenwoordig meer kennis nodig voor het stellen van een diagnose en is alleen een onderdeel vervangen verleden tijd. De software in een auto moet ook kloppen.

Wij beschikken over de nieuwste apparatuur en software om ook de elektronica in je auto uit te lezen. Dus ongeacht het merk of leeftijd van je auto, zelfs met een nieuwe, elektrische of hybride auto kun je bij ons terecht. Mochten er toch complexe storingen zijn, dan maken wij gebruik van een techlijn die verbonden is aan het opleidingsplan van de monteurs.

Als BOVAG autobedrijf bieden wij garantie op onderhoud en reparatie. Voor professioneel onderhoud aan je auto in Hoogeveen, ga je naar Autobedrijf Otten. Wil je meer weten over wie er allemaal aan je auto werkt? Je leest het op onze wie-is-wie pagina.

OOMT logo
Innovam logo
Autoniveau logo
Werkplaatsafspraak maken
HomeOnderhoud & reparatie voor je auto in HoogeveenKia onderhoud in Hoogeveen met behoud van fabrieksgarantie