Remvloeistof vervangen in Hoogeveen

Het remsysteem is een van de belangrijkste onderdelen van je auto. Dit hoeven we je niet uit te leggen. Naast remblokken en remschijven, is remvloeistof een belangrijk onderdeel van het remsysteem.

Je laat bij Autobedrijf Otten in Hoogeveen de remvloeistof vervangen voor 65 euro. Wij adviseren om dit iedere 24 maanden uit te laten voeren voor een goede werking van het remsysteem.

 • Vaste prijs van 65 euro voor alle auto’s
 • Binnen een uur weer klaar
 • Vervangend vervoer beschikbaar
 • Iedere 2 jaar laten vervangen
Maak direct online een afspraak voor remvloeistof
Een monteur werkt aan de remmen van een auto

Contactgegevens

Autobedrijf Otten
Buitenvaart 2201
7905 SZ Hoogeveen
E: info@autobedrijfotten.nl
T: 0528 – 23 10 41

Meest gestelde vragen over het vervangen van remvloeistof

Wat kost het laten vervangen van remvloeistof?

Het verversen van de remvloeistof kost bij Autobedrijf Otten € 65. Het maakt niet uit wat voor auto je hebt of wat voor soort remvloeistof er voor jouw auto nodig is.

Wanneer moet remvloeistof vervangen worden?

Remvloeistof moet vervangen worden volgens het schema van de fabrikant. Meestal is dit iedere 24 maanden. Wij plaatsen altijd een service sticker onder de motorkap waarop de datum van de laatste verversing staat.

Waarom moet remvloeistof vervangen worden?

Remvloeistof heeft de eigenschap dat het vocht aantrekt en hierdoor verslechterd de remvloeistof. Bij hard remmen en in bergachtig gebied worden de remmen ontzettend heet, waardoor de remvloeistof een temperatuur boven de 100 graden Celsius bereikt.

Remvloeistof is hiertegen bestand, maar vocht in de remvloeistof niet en gaat koken. Dit zorgt voor luchtbellen in de remvloeistof wat leidt tot remfalen.

Ook zorgt vocht in de remvloeistof voor roest in het remsysteem, waardoor kostbare onderdelen en elektronica in dit systeem beschadigd kunnen raken.

Goede kwaliteit remvloeistof en regelmatig vervangen is dus een belangrijk onderdeel van een goed remsysteem.

Wordt de remvloeistof gecontroleerd tijdens een beurt of APK?

Bij een onderhoudsbeurt controleren wij wanneer de remvloeistof voor het laatst vervangen is. Dit neemt onze service-adviseur mee in het advies/overleg wat wij met je hebben, voordat de monteur aan het werk gaat.

Bij een APK wordt uitsluitend het remvloeistofniveau gecontroleerd. De kwaliteit van de remvloeistof of wanneer deze voor het laatst vervangen is dus niet. Daarom is het belangrijk om naast de verplichte APK ook regelmatig een onderhoudsbeurt uit te laten voeren.

Waarom daalt het niveau van de remvloeistof in het reservoir?

Het remsysteem van je auto heeft een reservoir waarin een bepaalde hoeveelheid remvloeistof is opgeslagen. Op dit reservoir staat het maximale en minimale niveau aangegeven. Doordat de remblokken en remschijven slijten, gaan de remzuigers verder naar buiten. De ruimte die daardoor in het remsysteem ontstaat vult zich met de remvloeistof uit het reservoir.

Hoelang duurt het om remvloeistof te vervangen?

Remvloeistof vervangen duurt maximaal 45 minuten. Het is dus mogelijk om hierop te wachten in onze koffiecorner. Eventueel kunnen wij vervangend vervoer voor je reserveren.

Meestal wordt het verversen van de remvloeistof gecombineerd met een onderhoudsbeurt. In dat geval gaat het wat sneller, omdat de auto al op de brug staat en de wielen al gedemonteerd zijn.

Hoe vaak moet remvloeistof vervangen worden?

Bij de meeste auto’s moet de remvloeistof iedere 24 maand vervangen worden. Dit is afhankelijk van wat de fabrikant voorschrijft.

Wat is het verschil tussen DOT 3, 4 en 5?

Er bestaan inderdaad verschillende soorten remvloeistof, namelijk DOT 3, DOT 4, DOT 4LV, DOT 5 en DOT 5.1.
Het belangrijkste verschil tussen deze soorten is het kookpunt van de remvloeistof. De fabrikant van je auto heeft bepaald welk type remvloeistof er moet worden gebruikt.

Het is zeer belangrijk om de juiste remvloeistof te gebruiken, omdat de verschillende soorten meestal niet met elkaar vermengd kunnen worden. Ook kan een verkeerd type remvloeistof rubberen afdichtingen en slangen aantasten.

De meest toegepaste remvloeistof op de moment is DOT 4LV, waarbij LV staat voor lage viscositeit. Dit is een dunnere remvloeistof die zeer geschikt is voor de moderne ABS en ESP systemen.

Is het ook mogelijk om remvloeistof bij te vullen?

Ja dat is mogelijk, maar is normaal gesproken niet noodzakelijk. Wanneer het niveau op het minimum staat is dit vaak een teken van versleten remblokken en/of remschijven of van een lekkage in het systeem. Dit moet eerst gecontroleerd worden voordat er wordt bijgevuld.

Als je de remvloeistof wilt bijvullen is het belangrijk om de juiste soort remvloeistof te gebruiken. Er zijn veel verschillende soorten remvloeistof die niet met elkaar vermengd mogen worden.
Maak direct online een afspraak voor remvloeistof

Zo werkt het remsysteem van je auto

Je remt je auto in feite af met spierkracht. Door het remsysteem van je auto wordt je spierkracht omgezet in een zeer sterke wrijving die je auto afremt. Het remsysteem in je auto werkt hydraulisch, dat wil zeggen de remkrachten worden overgebracht door een vloeistof; remvloeistof. Verder bevat het remsysteem een aantal mechanische onderdelen om de remkrachten over te brengen.

 • Rempedaal
 • Hoofdrempomp of hoofdremcilinder
 • Rembekrachtiger
 • Remleidingen en remslangen
 • ABS en/of ESP unit
 • Remklauwen en wielremcilinders
 • Remschijven en remblokken en/of remtrommels en remvoeringen

Het rempedaal is mechanisch verbonden met de hoofdrempomp, ook vaak hoofdremcilinder genoemd. Door op het rempedaal te drukken wordt er in de hoofdrempomp de remvloeistof onder druk gezet. Tussen het rempedaal en hoofdrempomp is een rembekrachtiger geplaatst. Door de hefboomwerking van het rempedaal en de rembekrachtiger wordt je spierkracht in een remvloeistofdruk omgezet die 10x zo hoog is.

Deze remvloeistofdruk gaat via remleidingen en remslangen naar de remklauwen en wielremcilinders. Deze drukken door de remvloeistofdruk de remblokken tegen de remschijven en/of de remvoeringen tegen de remtrommels.

De ABS en/of ESP unit is voor extra veiligheid ingebouwd. Het ABS en/of ESP systeem zorgt ervoor dat de remkracht bij de wielen kan worden geregeld, onafhankelijk van de remkracht die je op het rempedaal uitoefent. Het ABS systeem zorgt ervoor dat je wielen niet blokkeren bij een noodstop en het ESP systeem zorgt ervoor dat de auto niet uitbreekt doordat je een bocht te snel neemt of wanneer je plotseling moet uitwijken.

Maak direct online een afspraak voor remvloeistof
HomeOnderhoud & reparatie voor je auto in HoogeveenRemvloeistof vervangen in Hoogeveen