Onderhoud voor je camper in Hoogeveen

Om veilig en onbezorgd op reis te gaan met je camper, is onderhoud een belangrijk onderdeel. Pech is altijd vervelend, maar als je op vakantie bent zit je al helemaal niet te wachten op problemen. Regelmatig onderhoud helpt om pech te voorkomen. 

Bij Autobedrijf Otten in Hoogeveen voeren we onderhoud, APK, BOVAG camperkeuringen en reparaties uit voor campers. Of het nu een integraal-, half integraal-, alkoof- of buscamper is, wij weten er wel raad mee. In de werkplaats hebben wij hefbruggen staan die tot wel 4 ton zware campers aankunnen.

  • Onderhoud, APK, reparaties & installatie van accessoires
  • BOVAG camperkeuringen
  • Ook voor zware campers (tot 4 ton)
  • 6 maanden garantie op reparaties
  • Behoud van fabrieksgarantie
Maak direct online een afspraak voor je camper

Contactgegevens

Autobedrijf Otten
Buitenvaart 2201
7905 SZ Hoogeveen
E: info@autobedrijfotten.nl
T: 0528 – 23 10 41

Onderhoud voor alle merken campers

We hebben regelmatig verschillende merken campers in onze werkplaats voor onderhoud. Bijvoorbeeld Fiat Ducato, Volkswagen California of Transporter, Hymer, verschillende merken en formaten buscampers, Bürstner, Dethleffs, Pössl, Knaus.

Wij zijn goed op de hoogte van de belangrijke aandachtspunten bij campers om ze goed en veilig te kunnen laten rijden. Dit is namelijk weer net anders dan bij een personenauto. Een camper wordt flink belast in warme landen of bergachtig gebied. Een motor krijgt dan flink wat te verduren. Koppelingen, banden en distributieriemen zijn onderdelen die harder slijten.

Opbouwgedeelte van je camper

Een camper kun je qua techniek grofweg onderverdelen in twee delen: autotechniek en het leefgedeelte ook wel het opbouwgedeelte genoemd. Er zijn bedrijven gespecialiseerd in het opbouwgedeelte van een camper en doen de autotechniek erbij. Wij zijn gespecialiseerd in autotechniek en hebben specifiek voor campers een monteur opgeleid als BOVAG specialist voor keuring en onderhoud opbouw camper. Lekker makkelijk, alles onder één dak!

Wij hebben de kennis en apparatuur in huis om verschillende modules in je camper te controleren en eventueel te repareren. Bijvoorbeeld controle van het accu-, water-, gas- of elektrasysteem, maar ook hoe het gesteld is met eventueel vocht in je camper. Een (globale) vochtmeting uitvoeren is ook iets wat wij voor je doen.

In sommige gevallen schakelen wij specialisten in. Bijvoorbeeld iemand die de installatie kan verzorgen voor zonnepanelen of de watervoorziening en -afvoer. Wij regelen dit graag voor je.

Een monteur van Autobedrijf Otten werkt aan een auto of camper
Maak direct online een afspraak voor je camper

Motor technisch deel van je camper

De tijd van alleen maar een onderdeel vervangen in een motor ligt ver achter ons. Tegenwoordig zit er veel software en andere complexe techniek in campers. Hiervoor is het niet alleen nodig om bij te blijven qua apparatuur, gereedschappen en techniek, maar ook onze mensen moeten mee blijven ontwikkelen.

Onze monteurs zijn allemaal eerste autotechnicus, APK keurmeester en volgen regelmatig scholing om bij te blijven in de snelle ontwikkelingen in de automotive wereld. Hierdoor blijven hun kennis en vaardigheden op peil om jouw camper goed te onderhouden. 

Daarnaast blijven wij investeren in nieuwe materialen om ook de nieuwste snufjes en technologieën uit te lezen en te repareren. Hierbij maken we in sommige gevallen gebruik van een techlijn die helpt bij ingewikkelde storingen. 

Een monteur is bezig met de airco van een auto of camper
Monteur voert een aircoservice uit
Maak direct online een afspraak voor je camper

Voordelen van periodiek onderhoud

Campers zijn voor de meeste mensen geen voertuigen waar ze dagelijks in rijden. Wat er dan nog wel eens bij inschiet, is het onderhoud. En juist bij campers, die niet dagelijks gebruikt worden, schuilt het gevaar dat er iets stuk loopt vanwege stilstand en (draaiende) onderdelen die vastroesten of vast gaan zitten. Er wordt niet voor niets gezegd: “Stilstand is achteruitgang”.

Ga je binnenkort weer op pad met de camper? Kom dan bij ons langs voor een check of BOVAG camperkeuring. We controleren dan of zaken zoals draaiende delen, banden, rubbers en olie nog in goede staat zijn. Door regelmatig onderhoud blijft je camper ook meer waard. Ga maar bij jezelf na. Zou jij een camper kopen met achterstallig onderhoud waar niet goed voor gezorgd is?

In het geval jij je camper verhuurd, bijvoorbeeld via Goboony, hoe betrouwbaar komt het dan over als je camper een BOVAG keurmerk heeft.

Veelgestelde vragen over camper onderhoud

Hoe gaan jullie te werk?

Als je jouw camper bij ons brengt voor onderhoud, nemen onze monteurs altijd eerst het voertuig door. We kijken wat er nodig is, waarbij de voorschriften vanuit de fabrikant leidend zijn. Dit is ook belangrijk voor het eventuele behoud van fabrieksgarantie.

Wanneer we dit in kaart hebben gebracht wordt er met jou besproken wat we wel en niet gaan uitvoeren. Soms zijn er adviespunten om te vervangen, maar die keuze ligt bij jou als klant. Hierna gaat de monteur aan de slag. Zo weet jij op voorhand al wat wij aan je camper gaan doen en wat de kosten daarvan zijn.

Welke soorten onderhoud voeren jullie uit aan campers?

Wij voeren al het onderhoud uit voor het autotechnische gedeelte van je camper. Hierbij moet je denken aan regulier onderhoud (grote of kleine beurt), maar ook APK of het vervangen van een distributieriem of -ketting. Daarnaast kunnen wij alle voorkomende reparaties aan de motor uitvoeren.

Voor een algehele check voeren wij de BOVAG camperkeuring uit. Onze camperspecialist controleert tijdens de keuring of je camper nog voldoet aan wettelijke eisen, bijvoorbeeld op het gebied van banden en de veiligheid van de elektra- en gasinstallatie.

Ook het installeren van cruise control, fietsdragers, achteruitrijcamera’s of andere accessoires rondom de autotechniek doen wij voor je.

Geven jullie garantie op jullie werkzaamheden?

Wij zijn een BOVAG bedrijf en geven 6 maanden garantie op reparatie en onderhoud. Bij ons hoef je dus niet bang te zijn dat wanneer iets niet goed gaat, jij je geld kwijt bent. Dit wordt altijd opgelost. Je kunt hier meer over lezen in de algemene voorwaarden van BOVAG.

Installeren jullie ook accessoires?

Wij installeren verschillende accessoires die te maken hebben met autotechniek of die wij mogen doen. Bijvoorbeeld cruise control, navigatie, achteruitrijcamera of een fietsenrek. 

Voor de accessoires die je meer in het leefgedeelte van een camper vindt, helpen wij je graag om dit uit te laten voeren. Hierbij moet je denken aan de installatie van zonnepanelen, oplossen van vochtproblemen, schotel, gasinstallatie of elektra problemen. Wij zijn wel heel handig, maar zijn geen specialist als het gaat om het leefgedeelte van een camper.

Wat kost camperonderhoud?

Over het algemeen is camperonderhoud iets duurder dan het onderhoud van een normale auto. Dit heeft te maken met de benodigde tijd. Per merk verschillen ook de kosten van de onderdelen. Om je een goed beeld te geven van de kosten van een onderhoudsbeurt, vragen wij je om contact met ons op te nemen.

Wat kost een APK-keuring voor een camper?

Een APK voor een camper kost bij ons 74 euro. Wij kunnen campers keuren tot 3500 kg, de zogenaamde APK 2. Als je een APK gelijktijdig uit laat voeren met een onderhoudsbeurt, dan bieden wij deze gratis aan. Vanaf 1 januari 2023 rekenen we een meerprijs van €19,95 voor een verplichte deeltjestest voor dieselauto met roetfilter.

Voeren jullie ook aankoopkeuringen voor campers uit?

Op dit moment kunnen wij een aankoopkeuring doen van de technische staat van de motor en chassis van een camper waar je interesse in hebt. Wij doen geen aankoopkeuring voor de onderdelen in het leefgedeelte (watervoorziening, elektra- of gas installatie).

Bieden jullie pechhulp aan voor campers?

Wij bieden pechhulp aan voor campers, voor het autotechnische gedeelte. Met de Otten Pechhulp ben je in heel Europa verzekerd van professionele hulp. 24 uur per dag en 7 dagen per week. We bieden onze pechhulp zelfs gratis aan. Lees hier meer over de voorwaarden en hoe je deze gratis pechhulp krijgt.
Maak direct online een afspraak voor je camper
HomeOnderhoud & reparatie voor je auto in HoogeveenOnderhoud voor je camper in Hoogeveen