Onderhoud & reparatie voor je auto in Hoogeveen

Direct naar:

In de werkplaats van Autobedrijf Otten kun je terecht met allerlei verschillende merken auto’s. Wij durven wel te zeggen dat wij in Hoogeveen het beste alternatief voor een merkdealer zijn. Wat je auto ook nodig heeft, wij voeren alle reparaties aan je auto uit, maar ook APK en het reguliere onderhoud (zowel een grote als een kleine beurt) . Heb je een hele jonge, hybride, elektrische of nieuwe auto? Geen probleem, de fabrieksgarantie van je auto blijft gewoon behouden als wij je auto onderhouden.

Helemaal praktisch nu veel dealerbedrijven niet meer in Hoogeveen te vinden zijn. Voor onderhoud of reparatie aan je Seat, Kia, Nissan, Mazda of Honda hoef je niet apart naar Assen, Meppel of Emmen te rijden, maar kun je bij ons aan de Buitenvaart terecht.

 • 30% goedkoper dan de merkdealer
 • Behoud van fabrieksgarantie
 • Verstand van hybride en elektrische auto’s
 • Gemiddelde beoordeling van 9,5
 • Professionele diagnose apparatuur
Maak direct online een afspraak

Contactgegevens

Autobedrijf Otten
Buitenvaart 2201
7905 SZ Hoogeveen
E: info@autobedrijfotten.nl
T: 0528-231041

30% goedkoper dan de merkdealer

De onderdelen die we voor je auto gebruiken zijn van de beste kwaliteit. Dit is dezelfde kwaliteit als een origineel merkonderdeel, alleen dan tegen een lagere prijs. Ook kunnen wij garanderen dat je bij ons niet teveel betaald. Ons uurtarief ligt gemiddeld 30% lager dan bij een dealerbedrijf.

Up-to-date kennis en ervaring

Je auto is in goede handen bij onze ervaren monteurs. Zij gaan regelmatig op bijscholing om de nieuwste kennis en technieken te leren. Dat is ook nodig, want de ontwikkeling in de auto industrie gaat razendsnel. Zo is er tegenwoordig meer kennis nodig voor het stellen van een diagnose en is alleen een onderdeel vervangen verleden tijd. De software in een auto moet ook kloppen.

Wij beschikken over de nieuwste apparatuur en software om ook de elektronica in je auto uit te lezen. Dus ongeacht het merk of leeftijd van je auto, zelfs met een nieuwe, elektrische of hybride auto kun je bij ons terecht. Wij maken bij complexe storingen gebruik van een techlijn die verbonden is aan het opleidingsplan van de monteurs.

OOMT logo
Innovam logo
Autoniveau logo

Gemiddelde beoordeling van 9,5

Betrouwbaar, klantvriendelijk, deskundig, weten waar ze het over hebben, professioneel, denken met je mee, snelle en goede service…. Zomaar een greep uit de reviews van onze klanten. Wij werken er hard aan om onze klanten tevreden te stellen en te houden. Hierin proberen we om zo eerlijk en transparant mogelijk te werk te gaan. Geen addertjes onder het gras en overleg met jou als klant voordat wij met je auto aan de slag gaan. 

Lees meer reviews

Maak direct online een afspraak

Onderhoud voor hybrides en elektrische auto’s

Als universeel autobedrijf gaan wij mee met deze tijd. Ook met een elektrische of hybride auto kun je terecht bij Autobedrijf Otten in Hoogeveen. Onze monteurs hebben hier speciale trainingen voor gevolgd om veilig te kunnen werken aan een e-voertuig. Ook is er speciaal gereedschap en apparatuur aangeschaft. Bijvoorbeeld om de auto spanningsvrij te maken en de omgeving van de auto af te kunnen zetten. Dit is een vereiste als je veilig wilt gaan werken aan een elektrische auto.

Een elektrische auto heeft minder dan twintig draaiende delen in de aandrijving. Dat zorgt ervoor dat er minder onderhoud nodig is. In een 100% elektrische auto zitten ook geen bougies, versnellingsbak, motorolie en filters. Het meest slijtagegevoelige deel is de accu en de banden. De onderhoudskosten van een volledig elektrische auto liggen daarom gemiddeld lager dan die van een gewone auto.

Bij een volledig elektrische auto gaan nog wel steeds lampjes stuk, slijten de banden en moeten de remmen goed onderhouden blijven. Onderhoud uit laten voeren blijft dus belangrijk. Houd hierbij aan wat het onderhoudsboekje van de auto voorschrijft. Een van de grootste kostenposten bij een elektrische auto is revisie of vervanging van het accupakket.

Banden
Een elektrische auto is over het algemeen een stuk zwaarder dan een normale auto. Dit komt door het grote accupakket wat in de auto ligt. Hierdoor zullen banden eerder aan vervanging toe zijn dan bij een normale auto.

Ontdek ons onderhoudsabonnement

Het Otten Service Plan is hét onderhoudsabonnement voor je auto. Met het Otten Service Plan ben je het hele jaar verzekerd van onderhoud, maar spreid je deze lasten. Dit onderhoudsabonnement heeft een looptijd van 24 maanden. In deze tijdsperiode komen al je reguliere onderhoudszaken naar voren tijdens grote of kleine beurten.

De voordelen:

 • Gratis vervangend vervoer tijdens een onderhoudsbeurt (je betaalt alleen de brandstofkosten)
 • Gratis vervangen van exterieurlampjes (LED en Xenon uitgesloten)
 • Gratis bijvullen van vloeistoffen (motorolie, koelvloeistof en ruitensproeiervloeistof)
 • Gratis lekke band reparatie
 • Gratis sleutelbatterij vervangen
 • Gratis Otten Pechhulp (t.w.v. € 49,95)

Meer over het Otten Service Plan

Meest gestelde vragen over auto onderhoud

Behoud ik mijn fabrieksgarantie bij jullie?

Jazeker! Wanneer je bij ons een auto koopt of in onderhoud hebt, blijft fabrieksgarantie gewoon behouden. Je bent sowieso niet verplicht om het onderhoud bij een merkdealer te laten uitvoeren. Dit is zelfs in de Europese regelgeving vastgelegd. In de meeste gevallen ben je ook een stuk voordeliger uit bij een universeel autobedrijf zoals wij, dan een dealerbedrijf.

Wat is het verschil tussen een grote beurt en een kleine beurt?

De hoeveelheid werk en onderdelen die vernieuwd moeten worden. Dit wordt bepaald a.d.h.v. het onderhoudsschema van de fabrikant. Die schrijft voor wat er bij welke kilometerstand of interval onderhoud gedaan moet worden. 

Kleine beurt
– Iedere 12 maanden of 15.000 kilometer*
– Controle op alle punten die de fabrikant voorschrijft
– Motorolie vervangen
– Oliefilter vervangen
– Interieurfilter vervangen

Grote beurt
– Iedere 48 maanden of 60.000 kilometer*
– Controle op alle punten die de fabrikant voorschrijft
– Motorolie vervangen
– Oliefilter vervangen
– Interieurfilter vervangen
– Luchtfilter vervangen
– Bougies vervangen

*Dit is een indicatie. De exacte interval verschilt per auto. Je vindt deze informatie in de instructieboekjes van je auto. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op.

Hoe vaak moet onderhoud aan mijn auto uitgevoerd worden?

Over het algemeen wordt een kleine beurt iedere 12 maand of om de 15.000 km gedaan. Iedere 48 maanden of 60.000 km een grote beurt. Je kunt in het onderhoudsboekje van je auto terugvinden wat de fabrikant voor jouw auto voorschrijft. Wij helpen je daar uiteraard graag bij om te bekijken wat er noodzakelijk is.
Maak direct online een afspraak

Het laatste nieuws over onderhoud

Start je auto niet meer? Dit zijn 5 problemen & oorzaken + audiofragmenten

Winterbanden of toch all season banden? Alle voor- en nadelen op een rij

Toyota C-HR 1.8 vs 2.0: alle verschillen op een rij

HomeOnderhoud & reparatie voor je auto in Hoogeveen