APK keuring in Hoogeveen

Een monteur die de onderkant van de auto inspecteert voor een APK keuring bij Autobedrijf Otten in Hoogeveen

Verloopt de APK van je auto binnenkort? Maak dan snel een afspraak bij Autobedrijf Otten in Hoogeveen.

  • Vaste prijs van € 39,95 voor je personenauto of bedrijfsauto
  • Deeltjestest APK voor dieselauto met roetfilter € 19,95
  • Gratis APK in combinatie met een onderhoudsbeurt
  • Eventuele afkeurpunten worden meestal dezelfde dag nog gerepareerd
  • Je kunt wachten tijdens een APK of gebruik maken van ons vervangend vervoer
Maak direct online een afspraak voor APK


Contactgegevens

Autobedrijf Otten
Buitenvaart 2201
7905 SZ Hoogeveen
E: info@autobedrijfotten.nl
T: 0528 – 23 10 41

Een monteur die de profieldiepte van een band meet voor APK keuring bij Autobedrijf Otten in Hoogeveen

Gratis APK in combinatie met onderhoud

De APK-keuring is bij Autobedrijf Otten gratis* als je deze combineert met een onderhoudsbeurt. Wanneer uit de APK blijkt dat er reparaties nodig zijn of dat er onderdelen vervangen moeten worden, nemen we altijd contact met je op om dit te overleggen. Zo kom je nooit voor financiële verrassingen te staan wanneer je de auto weer ophaalt.

*Excl. afmeldkosten

De meest gestelde vragen over APK op een rijtje

Wat wordt er gecontroleerd tijdens een APK-keuring?

Een APK is een wettelijk verplichte keuring van je auto om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Het is een momentopname over de staat van je auto en geen vervanging van onderhoud. Een APK keuring kun je onderverdelen in 3 onderwerpen:

– Controleren of de auto aan de eisen voor de verkeersveiligheid voldoet (o.a. remsysteem, wielophanging, schokdempers, veersysteem, banden, stuurinrichting, verlichting, carrosserie etc.);

– Controleren of de auto aan de milieueisen voldoet (o.a. uitlaatsysteem, katalysator, uitstoot en samenstelling van uitlaatgassen, lekkage vloeistoffen);

– Controleren of de auto op de juiste wijze is geregistreerd (o.a. kenteken, chassisnummer, brandstofsoort, registratie kilometerstand).

Al onze monteurs zijn ook APK-keurmeester. Als klant van Autobedrijf Otten ontvang je 4 weken voor de verloopdatum een uitnodiging om een afspraak te maken.

Wat kost een APK-keuring bij Autobedrijf Otten in Hoogeveen?

Een losse APK kost bij ons € 39,95. Dit geldt voor zowel personenauto’s en bedrijfswagens. Voor hybride en elektrische auto’s rekenen wij géén extra toeslag. De prijs is inclusief afmeldkosten. Vanaf 1 januari 2023 rekenen we een meerprijs van €19,95 voor een verplichte deeltjestest voor dieselauto met roetfilter

Vanaf wanneer kan ik mijn auto APK laten keuren?

Op het laatste keuringsrapport staat de vervaldatum van de APK. Je kunt je auto twee maand voor deze datum al laten keuren.

Hoe vaak moet mijn auto APK gekeurd worden?

Dit is afhankelijk van de leeftijd van je auto en de brandstof waarop je auto rijdt.

Een nieuwe auto die op benzine rijdt, moet na vier jaar voor het eerst APK gekeurd worden.

Bij een dieselauto is dat na drie jaar. Diesels moeten vervolgens ieder jaar gekeurd worden. Benzineauto’s moeten na de eerste APK keuring om de twee jaar gekeurd worden tot ze acht jaar oud zijn. Daarna moeten deze auto’s ook ieder jaar worden gekeurd.Voor elektrische of hybride auto’s geldt hetzelfde als een benzineauto.

Controleer hier wanneer je auto APK gekeurd moet worden.

Wat is het verschil tussen APK en een onderhoudsbeurt?

APK is alleen een verplichte controle op veiligheid en milieu en géén onderhoudsbeurt. Laat je auto dus naast de APK altijd goed onderhouden volgens het onderhoudsboekje. Vlak na een APK kan er ook een gebrek ontstaan of iets kapot gaan wat hierbij niet gecontroleerd wordt. De APK keuring kan in sommige gevallen wel gecombineerd worden met een onderhoudsbeurt. Deze bieden wij dan gratis aan.

Hoe lang duurt een APK-keuring?

Een monteur is ongeveer 45 minuten bezig met een APK keuring. Dit is inclusief afmelden. Je kunt bij Autobedrijf Otten wachten in onze gezellige koffiehoek, terwijl de monteur je auto keurt. Het is ook mogelijk om een leenfiets of vervangend vervoer mee te krijgen.

In het geval er een steekproef door RDW wordt gedaan, dan duurt het wat langer. Een steekproefcontroleur mag er 1,5 uur over doen om bij ons te komen en dan moet hij de autokeuring nog doen.

Wat moet ik meenemen voor een APK?

Je auto, maar dat is logisch. Verder hoef je geen papieren mee te nemen. In het verleden was je ook nog je kentekenbewijs nodig, dat is nu niet meer het geval.

Mijn APK is verlopen, wat nu?

Wanneer de APK van je auto is verlopen is het belangrijk om zo snel mogelijk een afspraak te maken om je auto te laten keuren. Bij Autobedrijf Otten kun je meestal snel terecht. Wanneer je dat niet doet loop je kans op een boete die automatisch wordt thuisgestuurd (+/- €140).

In veel gevallen ben je met een verlopen APK niet verzekerd bij een ongeval en kun je zelfs aansprakelijk gesteld worden. Ook al heb je het ongeval niet veroorzaakt.

Vanaf wanneer moet een auto APK gekeurd worden?

Een nieuwe auto die op benzine rijdt, moet na vier jaar voor het eerst APK gekeurd worden. Bij een dieselauto is dat na drie jaar. Diesels moeten vervolgens ieder jaar gekeurd worden. Benzineauto’s moeten na de eerste APK keuring om de twee jaar gekeurd worden tot ze acht jaar oud zijn. Daarna moeten deze auto’s ook ieder jaar worden gekeurd.

Voor elektrische of hybride auto’s geldt hetzelfde als een benzineauto.

Wat als mijn auto wordt afgekeurd?

In de meeste gevallen kunnen wij dezelfde dag deze afkeurpunten nog voor je oplossen of repareren. Op het moment dat je auto is afgekeurd, mag je niet meer rijden in je auto en moet je de afkeurpunten eerst (laten) herstellen.

Wij geven je altijd een vrijblijvend advies en een voorstel om de afkeurpunten te repareren. Je bent natuurlijk vrij om zelf de keuze te maken hoe je de afkeurpunten hersteld. Als wij dit voor je mogen doen, dan is de herkeuring gratis.
Maak direct online een afspraak voor APK
HomeOnderhoud & reparatie voor je auto in HoogeveenAPK keuring in Hoogeveen