Remvloeistof verversen in Hoogeveen

Het remsysteem is een van de belangrijkste onderdelen van je auto. Dit hoeven we je niet uit te leggen. Naast remblokken en remschijven is remvloeistof een belangrijk onderdeel in het remsysteem. Je kunt bij Autobedrijf Otten in Hoogeveen de remvloeistof laten verversen voor € 55. Wij adviseren om dit iedere 24 maand uit te laten voeren. Waarom? Dat lees je hieronder.

Contactgegevens

Autobedrijf Otten
Buitenvaart 2201
7905 SZ Hoogeveen
E: info@autobedrijfotten.nl
T: 0528 – 23 10 41

Werkplaatsafspraak maken

Monteur vervangt remschijven remblokken bij Autobedrijf Otten in Hoogeveen

Werking remsysteem

Even heel in het kort……. Het remsysteem van een auto werkt hydraulisch. Je trapt de rem in waardoor de remblokken op de remschijven worden gedrukt. Hierdoor rem je af. Je kunt je wel voorstellen dat dit behoorlijk warm kan worden. De remvloeistof zorgt ervoor dat de remmen, ondanks de ontstane warmte, blijven werken. De kwaliteit van deze remvloeistof is dus erg belangrijk. Het moet enorme hitte kunnen verdragen.

Waarom verversen

De meeste remvloeistoffen zijn hygroscopisch. Dit betekent dat het vocht vanuit de lucht kan aantrekken. Op het moment dat er meer vocht in de remvloeistof terechtkomt zal de werking minder worden. Vocht wordt namelijk sneller warm en zal eerder gaan koken dan remvloeistof.

Wanneer remvloeistof verversen

Remvloeistof moet vervangen worden volgens het schema van de fabrikant. Meestal is dit iedere 24 maanden. De oude remvloeistof halen we uit het remsysteem waarna we het schoonspoelen en weer vullen met nieuwe remvloeistof. Daarna ontluchten we het remsysteem, zodat het hydraulisch systeem weer werkt en de remblokken weer op de remschijven worden gedrukt.

Werkplaatsafspraak maken

 

Lees meer over de werkplaats

Werkplaats
Werkplaatsafspraak
Onderhoud voor je auto
Onderhoud voor je lease- of bedrijfswagen
Onderhoud voor je camper
APK keuring
Aircoservice
Fabrieksgarantie
Trekhaak monteren
Vervangend vervoer
Winterbandenwissel


HomeRemvloeistof verversen in Hoogeveen