Misbruik van onze bedrijfsnaam via Marktplaats 23 juli 2019

Sinds begin juli is de goede naam van ons autobedrijf door een oplichtersbende via Marktplaats misbruikt. Wij kwamen hierachter doordat iemand belde met vragen over een auto die wij niet hadden staan. Er zijn in de tijd dat dit speelde tientallen meldingen bij ons binnengekomen van mensen die voor wel meer dan €2000 zijn opgelicht. Op dit moment wordt onze naam niet meer gebruikt in advertenties, maar zijn andere autobedrijven de pineut. Met dit nieuwsbericht willen we je waarschuwen voor dit soort oplichtingspraktijken en zo meer gedupeerden proberen te voorkomen.

 

Hulp nodig bij aankoop van je nieuwe auto?

 

 

Hoe gaan de oplichters te werk

De oplichters zijn echte professionals die dit vaker doen. Ze maken een particulier account aan via Marktplaats waarbij ze de naam van een autobedrijf gebruiken. In dit geval Autobedrijf Otten B.V.. Hierbij zagen wij dat ze verschillende accounts gebruikten, de één bestond al 8 jaar terwijl de andere nog maar één dag bestond. Ze plaatsen advertenties van auto’s die bij willekeurige andere autobedrijven te koop staan. Meestal zijn dit gewilde auto’s die zij aanbieden voor een aantrekkelijke prijs.

Ook werd in dit geval de naam van Maarten gebruikt en was zijn profielfoto te zien op WhatsApp. Als er contact werd gezocht (bellen of WhatsApp) met het 06-nummer, werd er ook gereageerd met Autobedrijf Otten en de naam van Maarten. Potentiële kopers keken bij ons op de website en zagen Maarten tussen de ‘Wie is wie’ staan. Hierdoor dacht een koper dat hij echt te maken had met ons.

Er wordt dan door de oplichters aangedrongen om een aanbetaling te doen, want er zijn meer gegadigden voor de auto. Anders houden ze de auto niet voor je vast. Bij twijfel over de afstand om de auto te halen bieden ze zelf aan om de auto bij je te komen brengen. Het afwijkende in dit hele verhaal is de naam van de persoon van het bankrekeningnummer waar het geld naar overgemaakt moet worden. Dit is van een particulier en niet naar Autobedrijf Otten. Zodra er een aanbetaling is gedaan en de oplichters hier bewijs van hebben, hoort de koper niets meer.

 

Te mooi om waar te zijn

Je zult je nu afvragen, hoe kan het toch dat iemand hierin stinkt…… Nou dat is niet zo moeilijk. De kopers willen de auto te graag en hierdoor lijken ze wel blind te worden voor signalen van oplichting. Achteraf wordt dan wel gezegd dat het aanbod eigenlijk ook te mooi was om waar te zijn.

 

Wat wel doen

Wij zien het vaker gebeuren dat mensen ‘verliefd’ zijn op een nieuwe auto. En liefde maakt blind. Wij raden het volgende aan:

  • Bel met het telefoonnummer wat op de website van het bedrijf staat en niet alleen een 06-nummer bij een advertentie
  • Kijk of de auto ook wordt aangeboden op de website van het bedrijf
  • Ga ernaar toe en maak altijd een proefrit
  • Check de onderhoudsboekjes
  • Wees voorzichtig met importauto’s
  • Maak nooit van te voren geld over om een auto voor jou te reserveren. Geen enkel respecterend autobedrijf zal hierom vragen.

 

Hulp nodig bij het aanschaffen van een andere auto?

Wij helpen je hier graag bij! Deze service hebben wij Via Otten Zoekopdracht genoemd en bieden wij gratis aan. Geef aan ons door wat voor auto je zoekt en wij gaan voor je op zoek. Ook als je een auto hebt gezien en een aankoopkeuring wenst, kunnen wij je hierbij helpen. Meer hierover weten?

 

Via Otten Zoekopdracht
HomeNieuwsMisbruik van onze bedrijfsnaam via Marktplaats