APK keuring in Hoogeveen

Een monteur die de onderkant van de auto inspecteert voor een APK keuring bij Autobedrijf Otten in Hoogeveen

Verloopt de APK van je auto binnenkort? Maak dan snel een afspraak bij Autobedrijf Otten in Hoogeveen.

  • Vaste prijs van € 34,95 voor zowel je personenauto, bedrijfsauto als camper
  • Gratis roetmeting voor dieselauto’s
  • Gratis APK in combinatie met een onderhoudsbeurt
  • Eventuele afkeurpunten kunnen meestal dezelfde dag nog worden gerepareerd
  • Je kunt wachten tijdens een APK of gebruik maken van ons vervangend vervoer

Contactgegevens

Autobedrijf Otten
Buitenvaart 2201
7905 SZ Hoogeveen
E: info@autobedrijfotten.nl
T: 0528 – 23 10 41

Maak direct een afspraak voor APK

Waar wordt naar gekeken bij een APK?

Een APK is een wettelijk verplichte keuring van je auto om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Het is een momentopname over de staat van je auto en geen vervanging van onderhoud. Tijdens een APK wordt er o.a. gekeken naar:

  • Profieldiepte van de banden
  • Werking van remmen en claxon
  • Wielophanging
  • Verlichting
  • Uitstoot van uitlaatgassen
Een monteur die de profieldiepte van een band meet voor APK keuring bij Autobedrijf Otten in Hoogeveen

Gratis APK in combinatie met onderhoud

De APK keuring is bij Autobedrijf Otten gratis als je deze combineert met een onderhoudsbeurt .
Wanneer uit de APK blijkt dat er reparaties nodig zijn of dat er onderdelen vervangen moeten worden, nemen we altijd contact met je op om dit te overleggen. Zo kom je nooit voor financiële verrassingen te staan wanneer je de auto weer ophaalt.

De meest gestelde vragen over APK op een rijtje

Wat kost een APK keuring bij Autobedrijf Otten in Hoogeveen?

Een losse APK kost bij ons € 34,95. Dit geldt voor zowel personenauto’s, bedrijfswagens als campers. Voor diesel, hybride en elektrische auto’s rekenen wij géén extra toeslag. De prijs is inclusief afmeldkosten en de eventuele verplichte roetmeting bij dieselauto’s.

Vanaf wanneer kan ik mijn auto APK laten keuren?

Op het laatste keuringsrapport staat de vervaldatum van de APK. Je kunt je auto twee maand voor deze datum al laten keuren.

Wat is het verschil tussen APK en een onderhoudsbeurt?

APK is alleen een verplichte controle op veiligheid en milieu en géén onderhoudsbeurt. Laat je auto dus naast de APK altijd goed onderhouden volgens het onderhoudsboekje. Vlak na een APK kan er ook een gebrek ontstaan of iets kapot gaan wat hierbij niet gecontroleerd wordt. De APK keuring kan in sommige gevallen wel gecombineerd worden met een onderhoudsbeurt. Deze bieden wij dan gratis aan.

Hoe lang duurt een APK keuring?

Een monteur is ongeveer 45 minuten bezig met een APK keuring. Dit is inclusief afmelden. Je kunt bij Autobedrijf Otten wachten in onze gezellige koffiehoek, terwijl de monteur je auto keurt. Het is ook mogelijk om een leenfiets of vervangend vervoer mee te krijgen.
In het geval er een steekproef door RDW wordt gedaan, dan duurt het wat langer. Een steekproefcontroleur mag er 1,5 uur over doen om bij ons te komen en dan moet hij de autokeuring nog doen.

Wat moet ik meenemen voor een APK?

Je auto, maar dat is logisch. Verder hoef je geen papieren mee te nemen. In het verleden was je ook nog je kentekenbewijs nodig, dat is nu niet meer het geval.

Mijn APK is verlopen, wat nu?

Wanneer de APK van je auto is verlopen is het belangrijk om zo snel mogelijk een afspraak te maken om je auto te laten keuren. Bij Autobedrijf Otten kun je meestal snel terecht. Wanneer je dat niet doet loop je kans op een boete die automatisch wordt thuisgestuurd (+/- €140).

In veel gevallen ben je met een verlopen APK niet verzekerd bij een ongeval en kun je zelfs aansprakelijk gesteld worden. Ook al heb je het ongeval niet veroorzaakt.

Vanaf wanneer moet een auto APK gekeurd worden?

Een nieuwe auto die op benzine rijdt, moet na vier jaar voor het eerst APK gekeurd worden. Bij een dieselauto is dat na drie jaar. Diesels moeten vervolgens ieder jaar gekeurd worden. Benzineauto’s moeten na de eerste APK keuring om de twee jaar gekeurd worden tot ze acht jaar oud zijn. Daarna moeten deze auto’s ook ieder jaar worden gekeurd.
Voor elektrische of hybride auto’s geldt hetzelfde als een benzineauto.

Wat als mijn auto wordt afgekeurd?

Op dat moment mag je niet meer rijden in je auto en moet je de afkeurpunten eerst herstellen. Wij geven je hiervoor een advies en een voorstel om de afkeurpunten voor je te repareren. Je bent natuurlijk vrij om zelf de keuze te maken hoe je de afkeurpunten hersteld. Als wij dit voor je mogen doen, dan is de herkeuring gratis.
Maak direct een afspraak voor APK

Lees meer over de werkplaats

Werkplaats
Werkplaatsafspraak
Onderhoud voor je auto
Onderhoud voor je lease- of bedrijfswagen
Onderhoud voor je camper
Aircoservice
Fabrieksgarantie
Remvloeistof verversen
Trekhaak monteren
Vervangend vervoer
Winterbandenwissel


HomeAPK keuring in Hoogeveen