Aircoservice

Veel problemen die wij binnen zien komen gaan tegenwoordig over de airco van een auto. Ervaar je bijvoorbeeld ook wel eens dat je airco niet meer goed koud wordt of ruik je een vieze geur? Beide zaken zijn op te lossen.
Hieronder leggen we in een aantal punten aan je uit waardoor het kan komen en wat wij voor je kunnen doen om dit weer in orde te maken:

  • Je airco wordt niet meer goed koud.
  • Er komt een muffe, vieze geur uit je airco.
  • Welk onderhoud je airco nodig heeft.
  • Welke koudemiddelen er zijn en welke jouw auto nodig heeft.

Je airco wordt niet meer goed koud

Wanneer je airco niet meer goed koud wordt, is het mogelijk dat het koudemiddel in je aircosysteem niet meer op peil is. Het koudemiddel wordt ieder jaar minder, omdat dit voor een deel kan ontsnappen aan het systeem. Het koudemiddel is wel belangrijk voor je airco. Het zorgt, samen met olie, voor smering in het aircosysteem. Mocht dit peil te laag komen te staan, dan bestaat de kans dat er onderdelen stuklopen. Dan wordt je airco helemaal niet meer koud!

Autobedrijf Otten onderhoud aircoservice 1234YF R134A

Vieze, muffe geur uit je airco

De muffige geur die soms uit de airco komt, wordt veroorzaakt door een schimmel die zich in de verdamper van de airco heeft genesteld. De verdamper zit op een donkere plaats ingebouwd in het dashboard en zorgt er voor dat de lucht wordt afgekoeld. Hierdoor ontstaat er condensvorming op de verdamper. Een donkere en vochtige omgeving is een ideale broedplaats voor schimmels. Niet fris en niet gezond.
Dit probleem is gelukkig door onze monteurs op te lossen. Zij brengen met speciale apparatuur een desinfecterend middel op je verdamper aan. Dit middel breekt de schimmels af, waardoor de geur verdwijnt.

Onderhoud aircosystemen

Onderhoud aan je aircosysteem wordt niet standaard door de fabrikant voorgeschreven, omdat het een luxe optie is op de auto. Je auto zal prima blijven rijden, ongeacht of de airco het nu wel of niet doet. Wij adviseren dan ook voor de diverse aircosystemen om iedere 24 maanden onderhoud te plegen, zodat de airco optimaal blijft werken.

Verschillende soorten koudemiddel

Wij vullen het aircosysteem van je auto met het koudemiddel dat het nodig heeft. In onze werkplaats kun je terecht voor aircosystemen die werken met verschillende soorten koudemiddel.

  • R134A (oudere systemen, +/- tot bouwjaar 2016)
  • R1234YF (nieuwere systemen, vanaf bouwjaar 2016)
Werkplaatsafspraak maken

 

Lees meer over de werkplaats:

Werkplaats

Onderhoud

APK

Remvloeistof verversen

Onderhoud lease en bedrijfswagens

Vervangend vervoer

Fabrieksgarantie

HomeAircoservice